• Ere-lid Bep van Beijmerwerdt overleden

    25 nov 2019
  • Vandaag bereikte ons het bericht dat ere-lid mevrouw Bep van Beijmerwerdt is overleden. Mevrouw van Beijmerwerdt is zeer belangrijk geweest voor het softbal in Nederland en voor Kinheim in het bijzonder. In 1948 richtte ze namelijk de softbal-afdeling op bij de Haarlemse vereniging HCK (Honkbal Club Kinheim). De softbal-afdeling van Kinheim is tegenwoordig één van de langstbestaande in ons land.

    Marco Stoovelaar schreef een uitgebreid artikel over haar en publiceerde dat vandaag op de website van de KNBSB. Een korte passage uit dit artikel:

    "Bij HCK (Kinheim) speelde Bep van Beijmerwerdt sinds ze de afdeling oprichtte in maart 1948 en ze was op meerdere posities inzetbaar, zoals pitcher, tweede honk, derde honk, korte stop (haar voornaamste positie) en in het outfield. Met haar ploeg werd ze in 1955 voor het eerst kampioen. In latere jaren was ze ook coach van verschillende teams binnen de vereniging. In het eerste bestaansjaar (1948) onderstreepte HCK gelijk dat het één van de leidende softbalteams zou blijven in de daarnavolgende jaren. In één van de eerste wedstrijden was HCK met 29-13 te sterk voor het tweede team van HCK, waarna een week later met 28-10 werd gewonnen van het Amsterdamse The Catchers. In het eerste duel was Bep van Beijmerwerdt de startende pitcher en was Jannie Scheerhorn haar catcher." 

    Uiteraard condoleren wij alle nabestaanden en wensen hen veel sterkte met dit verlies.