• Inschrijving geopend voor publiek Hoofdklasse-wedstrijden in pilotperiode

  18 mei 2021
 • Vrijdag 14 mei kondigden we al aan dat in de periode 20 tot en met 30 mei 2021 publiek welkom is bij competitiewedstrijden in de Honkbal Hoofdklasse en de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse. Vandaag is de definitieve lijst van pilotevents sport in de maand mei gepubliceerd op de site van de Rijksoverheid. Om als toeschouwer bij een honkbal- of softbalwedstrijd aanwezig te zijn, moet je jezelf wel van tevoren inschrijven én laten testen. De inschrijving is vanaf 17 mei geopend!

  Honkbal Hoofdklasse
  Voor de Honkbal Hoofdklasse betekent het dat publiek welkom is bij de competitiewedstrijden die uitsluitend worden gespeeld op:

  • Donderdag 20 mei
  • Zaterdag 22 mei
  • Zondag 23 mei
  • Donderdag 27 mei
  • Zaterdag 29 mei
  • Zondag 30 mei

  Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse
  Voor de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse betekent het dat publiek welkom is bij de competitiewedstrijden die uitsluitend worden gespeeld op:

  • Zaterdag 22 mei
  • Maandag 24 mei (2e Pinksterdag)
  • Zaterdag 29 mei

  Vooraf inschrijven en testbewijs verplicht
  Het aantal toeschouwers dat per sportaccommodatie kan worden toegelaten is vanwege de coronamaatregelen gelimiteerd. Om toegang tot een wedstrijd te krijgen moet je de stappen voor ‘Testen voor toegang’ nemen. Hoe je dit doet, lees je hieronder in zes stappen: 

  1.     Schrijf jezelf in voor een bezoek aan een honkbalwedstrijd of een softbalwedstrijd
  Schrijf jezelf in voor een wedstrijd via deze website: honkbal-tickets en softbal-tickets.

  Let op 1: Voor de thuiswedstrijden van L&D Amsterdam Pirates, HCAW en Curaçao Neptunus geldt alleen de inschrijving via het ticketsysteem van de vereniging zelf.
  Let op 2: Voor een dubbelwedstrijd bij softbal hoef je jezelf slechts één keer in te schrijven.

  2.     Maak een testafspraak
  Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur of korter voor je bezoek aan een wedstrijd bent getest. Jeugd onder de 12 jaar mag zonder testbewijs een wedstrijd bezoeken. Zij hoeven dus niet te worden getest. Zij moeten wel een e-mailbevestiging of ticket voor de betreffende wedstrijd hebben.

  3.     Laat je testen
  Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

   4.     Testuitslag
  Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag via ‘Testen voor Toegang’ kun je een testbewijs aanmaken.

  5.     Maak een testbewijs

  • Digitaal testbewijs

  Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale testbewijs.

  • Papieren testbewijs

  Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop ‘Maak papieren testbewijs’. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw testbewijs met QR-code printen.

  6.     Bezoek
  Neem je e-mailbevestiging of ticket, testbewijs en legitimatiebewijs mee naar de wedstrijd (en indien van toepassing die van de kinderen). Het testbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. De vereniging scant bij de ingang van de sportaccommodatie de QR-code, controleert de gegevens aan de hand van het legitimatiebewijs en controleert tot slot de e-mailbevestiging of ticket.

  Bekijk de complete uitleg over ‘Testen voor toegang’.

  Gratis test
  Bij de pilots ‘Testen voor toegang’ wordt de sneltest gratis uitgevoerd. Of er kosten aan een ticket of inschrijving voor een wedstrijd zijn verbonden is afhankelijk van de ontvangende vereniging.

  Hekken open om 13:30 uur
  De hekken van het stadion gaan open voor toeschouwers vanaf 13:30 uur.