• Vertrouwenscontactpersonen

  In vertrouwen ergens over praten? 

  Bij Honk- en Softbalvereniging Kinheim streven we een veilige omgeving na voor iedereen, waar iedereen onbezorgd en met plezier met Honkbal en Softbal bezig kan zijn. Over het algemeen gaat dit ook erg goed. Maar het zou zo maar kunnen dat er desondanks wel eens zaken zijn die in jouw ogen niet door de beugel kunnen of waar je zodanig veel moeite mee hebt dat je hier met een onafhankelijk persoon in vertrouwen over wilt praten.
  Daarom hebben we vertrouwenscontactpersonen.

  Wat doet een vertrouwenscontactpersoon

  Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de vereniging of bond om preventieve maatregelen te nemen.

  De vertrouwenscontactpersoon zal niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Hij/zij kan je informeren over de procedures en mogelijke vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpen zij je bij het doen van je verhaal. Bijvoorbeeld over zaken als doping, matchfixing, seksuele intimidatie en misbruik.

  Lees meer op de site van de bond:
  https://www.knbsb.nl/verenigingen/ondersteuning/vertrouwenscontactpersoon/ 

  Hoe kan ik de vertrouwenscontactpersonen bereiken?

  Je kunt de vertrouwenscontactpersonen bereiken via e-mail, per telefoon of persoonlijk aanspreken.

  Naam:     Sander Fokker                     Naam:      Severine Pourthie
  Telefoon:  06-23367054                      Telefoon:   06-14792151
  Email:      sanderffokker@gmail.com    Email:       severinepourthie@gmail.com