• We gaan weer het veld op met de jeugd

  25 apr 2020
 • Gelukkig kunnen we weer wat gaan doen. We mogen weer het veld op en ons bezig houden met onze mooie sport. Dit moeten we echter wel op een veilige manier doen en daarom hebben we een aantal regels opgesteld en vragen we eenieder zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan deze regels te houden zodat we onze trainingen op een veilige manier kunnen laten plaatsvinden, voor zowel spelers als trainers als ouders.

  Algemene uitgangspunten

  • Het is aan de speler (en ouders) om te beslissen of je wilt deelnemen aan de training. Als je niet deelneemt, wel graag afbellen.
  • Als je zelf ziek bent of er zijn zieken in jouw huishouden, kom je niet trainen en meld je je af. Je komt niet weer trainen voordat iedereen thuis minimaal 24 uur klachtenvrij is.
  • We wachten nog even met het opstarten van de pitcher- en catchertraining in verband met hygiĆ«ne van het gedeelde catchermateriaal.
  • Beeballers en Pupillen gaan vanaf 29 april weer buiten met hun team trainen en kunnen onderling een wedstrijdje spelen. Deze spelers hoeven daarbij niet de 1,5 meter regel in acht te nemen. Er zijn geen ouders langs de lijn of op het veld toegestaan en er worden geen competitiewedstrijden of oefenwedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld.
  • Aspiranten en Junioren mogen vanaf 29 april ook weer buiten met hun team trainen. Hierbij is echter WEL de 1,5 meter regel van toepassing. Vanwege deze beperking zullen we een aantal trainingsvormen niet kunnen doen, maar er blijven voldoende mogelijkheden over om goede, zinvolle en leuke trainingen te organiseren.
   Ook bij deze groep zijn er geen ouders langs de lijn of op het veld toegestaan en er worden geen competitiewedstrijden of oefenwedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld.
  • Senioren mogen helaas nog niet het veld op.
  • Verder mag er alleen gebruik gemaakt worden van de accommodatie in georganiseerd verband. Dus alleen met de teamtrainingen en geen aparte individuele trainingen.
  • We houden ons aan het door de KNBSB opgestelde protocol.

  Trainingen en trainingstijden

  We hebben de trainingen zo ingedeeld dat er telkens een kwartier tussen de trainingen op het veld zit. Zodoende vermijden we contact tussen de teams.

  We organiseren onze trainingen op de volgende manier:

  • Trainers zorgen dat het benodigde materiaal voor hun eigen team op het veld komt en ook weer opgeborgen wordt. Niet met spelers in het materiaalhok.
  • Zorg dat je op de aangegeven tijd bij het veld bent. Niet een kwartier te vroeg, maar ook niet te laat.
  • Ouders die hun kinderen brengen houden afstand van elkaar en andere kinderen bij het halen en brengen en blijven tijdens de training niet op het veld hangen.
  • Op het softbalveld gaan we het veld op via het hekje bij de derde honk dugout en we verlaten het veld via het hek in het outfield.
  • Op het honkbalveld gaan we het veld op via het hekje bij de eerste honk dugout en het veld af via het hekje bij de derde honk dugout.
  • We maken geen gebruik van de dugouts. Ook kan er geen gebruik gemaakt worden van de toiletten, kleedkamers of het clubhuis.
  • Na de training gaan we direct naar huis, we blijven niet op of rond het veld hangen.

  Wij vragen jullie om deze regels strikt na te leven. We hebben ze opgesteld om onze en jullie veiligheid en gezondheid te waarborgen. Wij doen er alles aan om jullie en jullie kinderen weer lekker te laten sporten en rekenen op jullie medewerking.

  Vanaf woensdag 29 april ziet het trainingsschema er als volgt uit:

  Dag

  Tijd

  Team

  Veld

  Maandag

  17:30-19:00

  Honkbal Junioren 1

  Honkbalveld

  Maandag

  19:15-20:45

  Honkbal Junioren 2

  Honkbalveld

  Maandag

  18:00-20:00

  Softbal Aspiranten 1

  Softbalveld

  Dinsdag

  16:30-18:00

  Honkbal Pupillen 1

  Softbalveld

  Dinsdag

  16:30-18:00

  Softbal Pupillen Rood + Groen

  DSS veld

  Dinsdag

  16:45-18:15

  Honkbal Pupillen 2

  Honkbalveld

  Dinsdag

  18:15-19:45

  Honkbal Aspiranten 1 + 2

  Softbalveld

  Woensdag

  14:45-15:45

  Beeball

  Softbalveld

  Woensdag

  14:45-16:00

  Honkbal Pupillen 2

  Honkbalveld

  Woensdag

  16:00-17:45

  Softbal Aspiranten 3

  Softbalveld

  Woensdag

  17:45-19:15

  Honkbal Junioren 1

  Honkbalveld

  Woensdag

  18:00-19:45

  Softbal Aspiranten 1 + 2

  Softbalveld

  Woensdag

  20:00-21:45

  Softbal Junioren 1

  Softbalveld

  Donderdag

  16:30-18:00

  Honkbal Pupillen 1

  Softbalveld

  Donderdag

  16:30-18:00

  Honkbal Aspiranten 1 + 2

  Honkbalveld

  Donderdag

  18:15-19:45

  Honkbal Junioren 2

  Honkbalveld